maandag 2 juli 2018

Goedkope vakantie Barcelona

Barcelona vakantie in een wereldstad. Barcelona is veelzijdig, open-minded en bezienswaardig. Barcelona is een ideale stedentrip en een must tijdens uw vakantie aan de Costa Brava.  
Bezoek de Gotische wijk, laat de drukte op u inwerken, of bezoek een van de vele kathedralen, musea en kunstcentra. Treed in de voetsporen van Antoni Gaudi in Parc Güell, beleef Barcelona bij nacht en breng een bezoek aan verschillende markten.
Barcelona is niet typisch Spaans, de trotse stad Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en men spreekt er Catalaans, maar voor toeristen is men graag behulpzaam in het Spaans.


Levendig is het vooral op de Ramblas en de Plaza Reial. Als u begint aan uw wandeling door de stad, moet u eigenlijk direct op zoek gaan naar de Ramblas, hier vindt u het echte leven. Flaneer over de promenade en geniet van de straatartiesten, mensen uit de gehele wereld, schilderachtige bloemenkraampjes en terrasjes. De Ramblas" worden in zeven secties onderverdeeld. In het bovenste gedeelte, genaamd de Rambla Canaletes, vindt u de Canaletes Fontein. Als u eenmaal van het water heeft gedronken, keert men volgens de legende altijd terug naar Barcelona. Maar u hoeft niet van het water te drinken, om te genieten van de betovering van Barcelona. Neem gerust tijdens uw wandeling door de Ramblas een bezoek aan een van de zijstraten, u ontdekt prachtige pleinen en het echte leven.

De Plaza Reial is een rechthoekig plein uit het midden van de 19e Eeuw. De woningen zijn eenvoudig, in de winkels lijkt de tijd stil te staan, neo-gotische ramen, die de bezoekers terug in de tijd naar de romantiek brengen. Als u uw wandeling vervolgt bereikt uiteindelijk de Gotische wijk, de 'Barri Gotic', waar twee cilindervormige torens van de stadsmuren goed bewaard zijn gebleven. U kunt er een kathedraal uit de 14e en 15 Eeuw bewonderen en heel dichtbij is een gerestaureerd gebouwen complex bestaande uit drie middeleeuwse paleizen. In de wijk "Ribera" stoot u op andere prachtige bouwwerken, deze wijk heeft zijn oorsprong in de Middeleeuwen.Barcelona is ook een stad om te winkelen u vindt er interessante winkels en kleine winkeltjes. Tussen Plaza de Catalunya en de Portaferrissa straat, ligt een winkelcentrum met twee grote warenhuizen.  In de wijk Eixample, in het hart van de stad, vindt u kleinere boetieks en antiekwinkels. Deze wijk is ook beroemd om zijn neo-gotische gebouwen.

Barcelona is gelegen aan de zee en beschikt over een vier kilometer lange strand. De Olympische Haven en de Oude Port Vell nodigen de bezoeker uit met tal van bars en restaurants. Een prachtig uitzicht over de stad en de haven heeft u vanuit de  Columbus uitkijktoren, een 50 meter hoge zuil met een standbeeld van de ontdekkingsreiziger.

Anton Gaudi heeft de stad een gezicht gegeven, want van hem komt de beroemde kerk de Heilige Familie, de "Sagrada Familia". Het Godshuis is een symbolische werk met drie monumentale gevels. Een ander werk van Gaudi  is het Park Güell. Kunstliefhebbers krijgen in de Catalaanse hoofdstad ook waar voor hun geld.  Vele musea en tentoonstellingen met o.a. werken van Miró en Picasso.

Natuurlijk wilt u zo goedkoop mogelijk op vakantie naar Barcelona, als u uw bestemming hebt gevonden, wilt u natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk betalen. De vele websites maken het zoeken tot een bijna onmogelijke opgave. Daarom vindt u op goedkoop op vakantie een overzicht van vele aanbieders, waar u niet alleen eenvoudig prijzen kunt vergelijken, maar wellicht ook direct uw vakantie naar Barcelona kunt boeken tegen de laagste prijzen.

Homepage - D-reizen