woensdag 14 juni 2023

Vermijd de drukte op deze rustige Griekse eilanden

Hoe zou u het vinden om een mooi Grieks eiland te bezoeken dat bewoond wordt door slechts 5 tot zo'n 200 mensen? Sommige van de eilanden die we gaan bekijken, hebben zelfs zo weinig mensen, dat de manier van vervoer per ezel en niet per taxi is!

Hieronder treft u enkele suggesties om uit te proberen als u de volgende zomer naar Griekenland reist.





  • Marathi: dit is het eiland om te bezoeken als u totale afzondering van de rest van de wereld wilt en terug wilt keren naar de natuurlijke schoonheid van het ongerepte Griekenland. Marathi heeft slechts vijf inwoners! Dit betoverende eiland ligt slechts 355 vierkante kilometer ten oosten van Patmos en heeft een ongerepte kustlijn van vier kilometer. Het werd in 1977 door de familie Emilianos bewoond, die er een klein hotel en restaurant bouwden voor bezoekers.
  • Iraklia: is een eiland met slechts 141 inwoners en is ideaal voor toeristen die de natuur en de geschiedenis willen verkennen. Het eiland is 17.795 vierkante kilometer en ligt tussen de eilanden Naxos en Ios en is te bereiken met veerboten vanuit Athene, Naxos en Paros. Dit kleine eiland heeft misschien iets meer dan 100 inwoners, maar het heeft iets heel groots - de grootste grotten in de Cycladen! Daarnaast heeft het eiland een rijke geschiedenis en is het bewoond sinds de vroege oudheid als bewijs van vele mysterieuze rotstekeningen op het eiland, die dateren van zo'n 5000 jaar!
  • Donousa: wilt u een ander klein eiland bezoeken? Ga dan eens naar het eiland Donousa met slechts 167 inwoners en een oppervlakte van 13,75 vierkante kilometer. Donousa ligt tussen Naxos en Amorgos en is een van de kleinste eilanden in de Cycladen. U het eiland bereiken met de veerboot vanuit Piraeus of met een lokale boot vanuit Naxos of Amorgos. Dit eiland is nog steeds onaangetast door toeristen en heeft weinig transportmiddelen. U kunt op Donousa rondlopen en kunt genieten van de stranden, de meeste zijn te voet bereikbaar. Neem zelf een parasol mee, want op de stranden vindt u geen faciliteiten.
  • Agathonisi: ontspan op een afgelegen strand en ontsnap aan alle toeristen deze zomer door het Griekse eiland Agathonisi te bezoeken. Dit kleine eiland ligt in het meest noordelijke punt van de Dodekanesos in Griekenland. Tegenwoordig wonen er 185 inwoners op het 13,5 vierkante kilometer grote eiland. Veel mensen komen hier voor de afgelegen stranden en om schilderachtige dorpjes op het eiland genaamd Megalo Chorio en Mikro Chorio. De gemeente Agathonisi omvat een archipel van onbewoonde eilandjes op zee, inclusief Glaros, Kouneli, Nera en Psathonisio.
Wilt u ook eens ontsnappen aan de drukte en genieten van de natuur, boek uw volgende reis rechtstreeks via onderstaande aanbieders. 

Sinds 2000 is dé VakantieDiscounter het online reisbureau waar je gegarandeerd de beste deal voor je vakantie scoort. Uiteraard zijn er geen verborgen kosten en betaal je géén boekingskosten. Dé VakantieDiscounter is aangesloten bij ANVR en SGR.
Corendon Vliegvakanties, ooit begonnen als Turkije specialist, is tegenwoordig een allround touroperator met onder andere de bestemmingen; Turkije, Griekenland, Bulgarije, Egypte, Canarische Eilanden, Gambia, Israël, Macedonie en Tunesië. 
TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche.
Bebsy vindt dat een leuke vakantie of mooie reis helemaal niet zo duur hoeft te zijn.
Tjingo het beste online reisbureau van Nederland!
Ross Holidays de grootste Griekenland specialist.
Sunweb biedt voordelige vliegvakanties,
.
Eliza was here, beleef een unieke kleinschalige vakantie aan de Middellandse Zee, weg van de massa.

Homepage - D-reizen