zaterdag 4 september 2021

Toeristische attracties Corfu stad

Wandel door de straten van het voetgangersgebied (UNESCO-werelderfgoed), langs terracotta daken en smeedijzeren balkons, een heerlijke manier om een ​​middag door te brengen in Corfu-stad.
De hoofdstad van het eiland Corfu (Kérkyra), ligt op een prachtige locatie op een oostelijk voorgebergte, gedomineerd door twee stevige forten en met uitzicht op het glinsterende turquoise water van de Ionische Zee.

De elegante Italiaanse architectuur is het resultaat van de bijna vier eeuwen die Corfu onder Venetiaans bewind doorbracht (1401 tot 1797). Later bracht Corfu een periode door onder Brits bevel (1815-1864), wat een aantal extra eigenaardigheden aan zijn cultureel erfgoed heeft toegevoegd en het ook tot een mekka voor Britse toeristen heeft gemaakt. Fans van James Bond herkennen de stad misschien uit de film For Your Eyes Only (1981), omdat hier enkele scènes werden opgenomen. Er zijn hier veel fantastische dingen te doen. Beperk uw opties met deze lijst met de topattracties in Corfu-stad.

  1. Oude vesting (citadel), het prachtige oude fort, gebouwd door de Venetianen in 1546 op de plek van een ouder kasteel, ligt op een klein, rotsachtig schiereiland, direct ten oosten van de oude stad. Het is toegankelijk langs de Esplanade via een brug die een gracht overspant, de beroemde contrafossa, die ongeveer 15 meter diep en tot 40 meter breed is. Binnen het fort is een kleine kerk, in de stijl van een Dorische tempel, die de Britten in de 19 e eeuw hebben gebouwd. Zorg ervoor dat u naar het hoogste punt van de site loopt, dat wordt gemarkeerd door een vuurtoren, want vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over de stad en het oosten over de zee richting Albanië.
  2. De Esplanada, tussen de dicht opeengepakte gebouwen van de oude stad en het oude fort, is de Esplanade (Spianada) een enorme groene ruimte en beweert het op een na grootste plein in Europa te zijn. De belangrijkste openbare ontmoetingsruimte van Corfu, wordt over het hoofd gezien door het Liston, gebouwd door de Fransen in de 19 e eeuw en de thuisbasis van een rij dure cafés die ideaal zijn om te kijken naar voorbijgangers. De lokale bevolking speelt cricket (een spel dat hen door de Britten is doorgegeven) op de zorgvuldig onderhouden grasvelden van de Esplanade en er is ook een muziektent waar af en toe fanfarekorpsen spelen.
  3. Nieuw fort, een klim bergopwaarts langs de openluchtmarkt met seizoensgebonden groenten en fruit brengt u naar het enorme nieuwe fort, gebouwd in 1577 door de Venetianen om de stad te beschermen tegen de Turken, waardoor het slechts een beetje "nieuwer" is dan het oude fort. eenmaal binnen kunt u vrij wandelen. Klim naar de top voor een fantastisch uitzicht over de terracotta daken van de oude stad en de zee. In het toegangsticket is ook een gratis drankje in het kleine café begrepen.
  4. Kerk van St. Spyridon (Áyios Spyrídon), een oase van rust en kalmte, vlak bij de arcaden Liston, deze kerk is vernoemd naar de patroonheilige van Corfu, St. Spyridon. Gebouwd in 1589, domineert zijn rode koepeltoren de skyline van ver. Een herder uit Cyprus, Spyridon leefde in de tweede eeuw na Christus, voordat hij stierf, werd hij bisschop en begon hij wonderen te verrichten. Omdat zijn overblijfselen op Corfu zijn, gelooft de lokale bevolking dat zijn wonderbaarlijke interventie hun eiland bij verschillende gelegenheden van een catastrofe heeft gered. De zilveren kist met zijn relikwieën paradeert door de stad om belangrijke religieuze festivals te markeren en ter ere van hem is Spiros de meest populaire jongensnaam op het eiland.
  5. Mon Repos, in een prachtig park met bomen omzoomde laan, vindt u het neoklassieke paleis van Mon Repos, de geboorteplaats van Philip van Griekenland en Denemarken.  Gebouwd in 1831 voor de Britse Hoge Commissaris, werd het later gebruikt als het zomerhuis van de Griekse koninklijke familie. Helaas raakt het paleis in verval en wordt de tuin op sommige plaatsen overwoekerd. Naast dat het een toeristische attractie is, wordt het ook gebruikt om conferenties te organiseren. U vindt Mon Repos in het Kanoni-gebied van de stad, op een aangename wandeling van 30 minuten van het centrum en ook bediend door de openbare bus.
  6. De kerk van de heiligen Jason en Sosipater, dicht bij Mon Repos, is de kleine kerk van St. Jason en Sosipater gewijd aan twee van St. Paul's discipelen die het christendom naar het eiland brachten in 70 jaar na Christus. Het is een typisch voorbeeld van Byzantijnse architectuur uit de 11e eeuw en gemaakt van grote blokken steen, waarschijnlijk afkomstig van nabijgelegen oude gebouwen. Oorspronkelijk was het interieur volledig bedekt met fresco's. Helaas werden deze in 1820 witgekalkt, maar sommige fragmenten van de schilderijen zijn nog aanwezig.  Er is echter een indrukwekkende 18e-eeuwse iconostase (het scherm tussen het schip en het altaar) en enkele prachtige religieuze iconen.
  7. Pontikonisi (muizeneiland), ten zuiden van het centrum, aan de zuidpunt van Kanóni, steken twee kleine eilandjes uit de zee op. Aan de andere kant, bereikbaar via een verhoogde weg, is het kleine 17e-eeuwse klooster van Vlakhérna en daarachter ligt het muizeneiland (Pontikonísi), bekroond door een witte Byzantijnse kapel en een cluster van cipressen. Pontikonísi is een vredige ontsnapping aan de drukte en wordt vaak weergegeven op ansichtkaarten. Neem een boot vanuit de haven van Kanóni om hier te komen.
  8. Het Achilleion (Paleis van Sisi) ligt op ongeveer 10 kilometer van Corfu-stad en is een indrukwekkend staaltje architectuur met een triest verhaal. Het werd gebouwd in 1890 als een zomerpaleis voor de keizerin Elisabeth van Oostenrijk, een tragische figuur die werd geplaagd door ongeluk (haar man was ontrouw en haar zoon pleegde zelfmoord) en werd uiteindelijk vermoord in 1898.  Vaak aangeduid door haar bijnaam, Sisi, de keizerin liet de villa pseudo-klassieke stijl inrichten, compleet met grote, ingrijpende trappen en fresco's. Het Achilleion is sinds 1928 staatseigendom en is open voor het publiek. Binnenin ontdekt u antieke meubels, schilderijen en zelfs enkele kleding van Sisi. Wat u ook doet, sla de tuin niet over. Het is een hoogtepunt van een bezoek en gevuld met 19e-eeuwse beelden en overtuigend uitzicht op zee. Bereik deze attractie met de openbare bus vanuit Corfu-stad.
  9. Museum Aziatische kunst, het beschikt over een indrukwekkende verzameling Chinese, Japanse en Indiase schilderijen, porselein en beeldhouwkunst, daterend uit het Neolithische tijdperk tot de 19e eeuw. Er is ook een mooi café op de binnenplaats met een fantastisch uitzicht over het zeekanaal naar Albanië.
  10. Casa Parlante is een uniek historisch museum in een 19e-eeuws herenhuis in het hart van de oude stad. Het brengt de levens van de graaf en gravin tot leven. Terwijl u door het huis dwaalt voelt u, of u terug in de tijd stapt, in een real life scenario.
Homepage - D-reizen