donderdag 21 september 2023

Schoolvakanties 2024


Goedkoop op vakantie betekent ook in 2024 vooral eerst kijken wanneer de schoolvakanties zijn. Vooral gedurende deze schoolvakanties liggen de prijzen beduidend hoger. Indien u de mogelijkheid heeft kies dan voor een vakantie buiten deze vakanties. Heeft u te maken met schoolgaande kinderen, dan kan een vertrek vanaf een regio vliegveld in Duitsland of België wellicht een gunstige mogelijkheid. Kijk bij de aanbieders (banners) op deze pagina.



Voorjaarsvakantie 2024

In februari is het dan weer tijd voor de voorjaarsvakantie. Voor de één is dit de carnavalsvakantie, voor de ander juist de wintersportvakantie. Voor regio Noord en Midden valt de vakantie tegelijk: van 17 tot en met 25 februari. Voor regio Zuid valt de vakantie net een beetje anders, in verband met carnaval. Daar is de vakantie van 10 februari tot en met 18 februari. Maar voordat je een tripje boekt, let goed op: scholen mogen voor de voorjaarsvakantie afwijken van deze datums. Check daarom ook altijd even de schoolgids voor de exacte datums.


Meivakantie 2024

En dan is het alweer mei. Alle regio’s hebben sowieso van 27 april tot en met 5 mei vakantie, maar ook in de meivakantie zit het weer een beetje anders. Voor de meivakantie 2024 is de school in deze week gesloten, maar scholen kunnen de meivakantie ook met een week uitbreiden.

Zomervakantie 2024

Oké, het is misschien pas over een jaar, maar de tijd gaat sneller dan je denkt. Zo’n schooljaar vliegt voorbij en voor je het weet is het weer zomervakantie. Regio Zuid trapt de vakantie af, zij hebben vakantie van 6 juli tot en met 18 augustus. Regio Midden heeft vakantie van 13 juli tot en met 25 augustus en Noord heeft weer als laatste vakantie: van 20 juli tot en met 1 september.

Homepage - D-reizen