dinsdag 26 februari 2019

Toeristische attracties in en nabij Antalya

Antalya biedt voor iedereen genoeg dingen om te doen. Als u zin ​​heeft om een stadswandeling te doen, vindt u diverse bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn. De labyrintische oude stad kent vele sfeervolle historische locaties, terwijl de stad perfect is gelegen en kan dienen als uitvalsbasis om het buitengebied te verkennen, waar tientallen grote ruïnes wachten. Het is echter niet allemaal geschiedenis. Deze stad is ook een geweldige plek voor u, als u tenminste houdt van de witte zandstranden van turquoise kust van Turkije. Strandliefhebbers en geschiedenisliefhebbers zullen allebei tevreden zijn tijdens hun vakantie in Antalya.


  1.  oude stad (Kaleiçi): de doolhofachtige wijk Kaleiçi is gemaakt om te wandelen. Perfect gerestaureerde witgekalkte Ottomaanse herenhuizen met een rood dak liggen langs de geplaveide straten, waar nu een overvloed aan boetiek hotels, souvenirwinkels, kunstgalerijen en restaurants te vinden zijn. Hoewel het meer een plek is om eenvoudig de ouderwetse sfeer in te ademen, zijn er ook genoeg kleine toeristische attracties voor degenen die bezienswaardigheden willen bekijken. Het belangrijkste plein (Kale Kapısı) heeft een vestingpoort en een met stenen beklede klokkentoren, terwijl de 18e-eeuwse Tekeli Mehmet Paşa-moskee de moeite van het bekijken waard is vanwege het prachtige interieur met tegelwerk.  Langs Hesapçı Sokak vindt u de sierlijke Kesik Minare (afgeknotte minaret). Door de brand verwoest in de 19e eeuw, is dit alles wat overblijft van een gebouw dat zijn leven als een Romeinse tempel begon, werd verbouwd tot een Byzantijnse kerk en uiteindelijk een moskee werd.
  2. oude haven: genesteld in een uitsparing in de kliffen, is de oude haven van Antalya een pittoreske verzameling van boetiekjes, mooie cafés, bazaars en zachtjes dobberende jachten die uitkijken over de glinsterende Middellandse Zee. Tot het midden van de 20 e eeuw was dit de belangrijkste haven, die handel en welvaart bracht naar de stad en de regio. Nu komt u hier om te winkelen, om vervolgens de zon onder te zien gaan, terwijl u een kopje koffie drinkt. U kunt eveneens een tochtje maken met de rondvaartboot over de Middellandse Zee, of gewoon een plekje op het strand zoeken.
  3. Antalya Museum: als u geïnteresseerd bent in de Turkse geschiedenis, mag u dit uitstekende museum niet missen. De oogverblindende tentoonstellingen tonen de beste vondsten van opgravingen aan de Turkse kust.  Nog beter, de collectie wordt op voorbeeldige wijze weergegeven, waardoor de rijke (en nogal gecompliceerde) geschiedenis van Turkije gemakkelijk te begrijpen is. Het grote archeologische gedeelte biedt displays uit de bronstijd tot Byzantium, met een bijzondere nadruk op ruïnes in de nabije omgeving. 
  4. Yivli Minare: het meest opvallende kenmerk van Antalya is de Yivli Minare (gecanneleerde minaret) gebouwd door de Seltsjoekse sultan Alaeddin Keykubad (1219-36). De minaret is een typisch voorbeeld van de Seltsjoekse architectuur, met een vierkante basis bedekt met een achthoekige trommel die de gecanneleerde schacht draagt, met zijn gekartelde galerij rond de bovenkant. De minaret ligt direct naast de Kale-toegangspoort naar de oude stad. Tegenover de minaret staat de Ottomaanse klokkentoren van Antalya, terwijl in de buurt enkele graven uit de 14e eeuw liggen.
  5. Hadrianus poort: Hadrianus poort is een van de belangrijkste toegangspoorten tot het district Kaleiçi. Aanzienlijke delen van de Hellenistische en Romeinse stadsmuren aan de oostkant van de oude stad zijn bewaard gebleven en de poort van Hadrianus is de meest opvallende van deze secties. Gebouwd ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus, is deze imposante marmeren poort met drie bogen geflankeerd door imposante torens, versierd met rijke sculpturale decoraties.
  6. Romeins fort (Hıdırlık Kalesi): deze 14-meter hoge, cilindervormige toren, gebouwd in de 2e eeuw, waakt over de oude haven van hoog boven aan de rand van het Karaalioǧlu-park. Niemand weet precies wat de belangrijkste functie was, maar de meesten zijn het erover eens dat het fungeerde als een uitkijktoren of vuurtoren over de drukke haven beneden. Nu is het een fantastische plek om de zonsondergang te bekijken. of om dat belangrijke panoramische uitzicht over het oude havengebied te krijgen. Het park zelf is het belangrijkste picknickgebied en een rustige, bloemrijke plek om te ontsnappen aan de straten en de drukte van de stad. Doe zoals de lokale bevolking en kom hier in de schemering om te wandelen.
  7. Aspendos: de belangrijkste reden dat geschiedenisliefhebbers Antalya bezoeken, is om de excursie naar Aspendos te maken. Deze archeologische vindplaats is de thuisbasis van een Romeins theater dat algemeen wordt beschouwd als het best bewaard gebleven ter wereld en een van de belangrijkste toeristische attracties in Turkije. De gloriedagen van deze oogverblindende, oude stad waren tijdens de 2e en 3e eeuw, toen de meeste van de ruïnes die nu nog te zien zijn, zijn gebouwd. Afgezien van het theater, dat volledig is gerestaureerd en plaats biedt aan 15.000 mensen, ligt een groot deel van de rest van de site nog steeds in puin en is waarschijnlijk alleen interessant voor de meest enthousiaste toerist. ( 47 km ten oosten van Antalya).
  8. Termessos: Aspendos mag alle bekendheid van het toerisme krijgen, maar Termessos verslaat het met veel enthousiasme vooral door de atmosfeer. Noch de Grieken noch de Romeinen slaagden erin de oorlogszuchtige Pisidiërs te temmen, die hun onafhankelijkheid beschermden tegen het bergland van Termessos. De goed bewaard gebleven overblijfselen van deze oude stad liggen verspreid over een ruige heuvel met adembenemende uitzichten over het omliggende platteland. Draag stevige schoenen en neem voldoende water als u deze site volledig wilt verkennen. (34 kilometer ten noordwesten van Antalya).
  9. Perge: Perge's uitgestrekte en met puin gevulde stadion, half verwoeste tempels en enorme zuilengalerijen zijn doordrenkt van een sfeer van vergane glorie. Dit was ooit de hoofdstad van het oude Pamphylia, dat bloeide onder de eerste Griekse en Romeinse heerschappij. De ruïnes hier zijn niet zo goed bewaard gebleven, daardoor wordt het door minder toeristen bezocht,  en kunt u de lange straten en half ingestorte tempels in vrede te verkennen. De Romeinse baden, de Hellenistische poort en de Akropolis zijn allemaal bijzonder interessant.
  10. Olympus en de Chimaera: De bijna tweelingdorpen van Olympus en Çıralı liggen aan een stuk van de mooie kustlijn in de buurt van de overwoekerde ruïnes van de oude Lycische stad Olympus. Naast de ruïnes, is de beroemde attractie hier de chimaera, een van nature voorkomende eeuwige vlam die uit de rots klif boven hem flitst. Olympus is populair bij jonge backpackers en heeft de reputatie 's nachts levendig te zijn, terwijl Çıralı meer ontspannen is en alles draait om relaxen op het strand. Beide zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een strandvakantie, ver weg van de doelbewust opgebouwde toeristenresorts van Turkije. (84 kilometer ten zuidwesten van Antalya).
Homepage - D-reizen