woensdag 20 juli 2022

Toeristische attracties Istrië

Istrië, als u niet bekend bent met dit woord, ga dan naar het woordenboek of zoek in de synoniemen. Ik zal u alles vertellen wat u moet weten over een van de beste plekken in Kroatië. Ik zal u een aantal toeristische attracties voorstellen in Istrië. 

Voor degenen die nog nooit van Istrië hebben gehoord, dat stukje hemel op aarde, als u toevallig naar de synoniemen hebt gezocht, bent u waarschijnlijk deze bijvoeglijke naamwoorden tegengekomen: adembenemend, charmant, prachtig, groenachtig, geweldig, uitstekend, prachtig , fantastisch ... nou, u snapt het wel.

Het meest prominente schiereiland in Kroatië heet Istrië en ligt in de noordelijke Adriatische Zee. In de vorm van een driehoek, of zoals meer romantische individuen zouden zeggen in de vorm van een hart, wordt het schiereiland Istrië van nature begrensd door de zee (uiteraard!) In het oostelijke deel (richting de rest van Kroatië) door de berg Učka.

Het klimaat in Istrië is een typisch mediterraan klimaat met zachte winters en warme maar droge zomers. Er bestaat echter een klein verschil tussen het klimaat aan de kust en op het platteland (naar het noorden). Qua geografie kan het Istrische schiereiland met een oppervlakte van 3160 km2 in twee essentiële delen worden verdeeld: de kust die over het algemeen uit karst bestaat en het platteland met vruchtbare vlaktes en valleien.

Istrië biedt sites met talrijke archeologische overblijfselen, te beginnen met het stenen tijdperk en het ijzertijdperk. De regio Istrië is vernoemd naar de Illyrische stam van historici die het schiereiland Istrië had bewoond voordat de Romeinen het in de 2e eeuw in handen kregen. B.C. Met verbazingwekkende monumenten van Romeinse architectuur die nog steeds bewaard zijn gebleven, bevindt Istrië zich zij aan zij met tal van andere beroemde Romeinse koloniën.

Andere sterke invloeden op de regio hadden voornamelijk Venetianen vanaf de 15e eeuw. c. tot het einde van de 18e eeuw, Oostenrijks-Hongaarse rijk tijdens de 19e eeuw. De 20e eeuw was een buitengewoon turbulente tijd voor heel Kroatië, en Istrië was geen uitzondering - de periode wordt gekenmerkt door etnische conflicten, politiek geweld, bezettingen, enzovoort.

Het resultaat van zo'n harde maar rijke geschiedenis is het unieke karakter van tegenwoordig in cultureel erfgoed, taal, aspecten van het dagelijkse leven en gastronomie in vergelijking met de rest van Kroatië. Het is bekend dat de regio Istrië het hoogste aantal nationale minderheden in Kroatië telt: Italiaanse, Servische, Bosnische, Sloveense, Roma, Albanese en Hongaarse nationale minderheden. Het is verreweg de meest heterogene regio van het land en daarom de beste plek om te bezoeken in Kroatië.

De taalkundige situatie is ook authentiek met de aanwezigheid van tweetaligheid van Kroatisch en Italiaans. Als we al deze bezienswaardigheden opsommen, is het geen wonder dat deze regio het grootste aantal toeristen in Kroatië trekt en het aantal stijgt elk jaar.

Wordt Istrië uw volgende vakantiebestemming. Er zijn enkele dingen die u niet mag missen en dit zijn de top 10 dingen om te doen in Istrië:

Bezoek Rovinj

"Klein Venetië" van Istrië, zoals ook wel genoemd, Rovinj is een van de beste plaatsen om te zien in heel Kroatië. Waarom? De charme van de oude stad, gelegen op een klein schiereiland, is gewoonweg onweerstaanbaar met zijn smalle straatjes, oude bestrating, kleine binnenplaatsen en pleintjes.

U zult genieten van het uitzicht over de archipel vanaf de top van het schiereiland terwijl je wordt verfrist door een briesje genaamd maestral. Neem de tijd en verken de kerk van St. Euphemia, het symbool van Rovinj.

Maak kennis met het amfitheater in Pula

Pula, de grootste plaats van Istrië, ligt in het zuidelijke deel van de regio. De fantastische Arena zal u sprakeloos achterlaten, vooral als u het bezoekt tijdens Days of Antiquity en u krijgt shows te zien met dieren en gladiatoren.

Door zijn grootte is het het zesde grootste amfitheater van het Romeinse rijk dat bewaard is gebleven, het huidige embleem van Pula met een capaciteit van 5000 mensen tijdens zomerconcerten en shows die worden gehouden.

Andere belangrijke monumenten uit de Romeinse tijd in Pula zijn de Sergi's boog, het Forum en de tempel van Augustus.

Bezoek Poreč en vooral de Euphrasiusbasiliek

Een lange geschiedenis, getuige van de prachtige monumenten die zij aan zij op dat kleine schiereiland staan, zal u vermaken, ook al houdt u misschien niet van geschiedenis.

Poreč wordt vermeld als een van de beste plaatsen om te bezoeken in Kroatië, niet alleen vanwege het culturele erfgoed, maar ook vanwege het toeristische aanbod dat zich elk jaar ontwikkelt. Mis de Euphrasiusbasiliek niet, die op de UNESCO-lijst van cultureel werelderfgoed staat.

Pluk truffels, een van de unieke dingen om te doen in Istrië!

Het schiereiland Istrië staat bekend om zijn specifieke paddenstoelen met lustopwekkende eigenschappen, truffels, als essentieel ingrediënt van heerlijke maar dure gerechten.

Het seizoen voor het plukken van truffels is van september tot januari; afhankelijk van het formaat en kwaliteit kan de prijs gemakkelijk de prijs van goud bereiken.

Geniet van het platteland van Istrië en kleine middeleeuwse plaatsen

Het is helemaal niet toevallig dat het binnenland van Istrië ook wel 'klein Toscane' wordt genoemd. Waar u uw ogen ook op richt, u ziet groen, als een tapijt, op rode aarde, kleine heuvels met middeleeuwse stadjes erop met hun oude stadsmuren.

Toegegeven, het is niet alleen de Adriatische kust die u betovert. Mis de kans niet om Hum, het kleinste dorp, of Motovun en zijn filmfestival in augustus, Grožnjan of Boljun te bezoeken en laat u inspireren door een pure en verbluffende natuur.Dit is inderdaad een geweldige activiteit en een van de leuke dingen om te doen in Istrië!

Boškarin

Als één dier een regio zou kunnen vertegenwoordigen, voor het Istrische schiereiland, dan zou dat Boškarin, grijs gehoornd vee zijn dat voornamelijk in de landbouw werd gebruikt om de velden te ploegen. Het Boškarin rundvlees maakt deel uit van de traditionele keuken en wordt zeer gewaardeerd door fijnproevers.

Bezoek een wijnmakerij

Inmiddels had u zich moeten realiseren dat het platteland van Istrië niet mag worden verwaarloosd terwijl u op het schiereiland Istrië verblijft. Rijke en pittoreske wijngaarden breiden zich de een na de ander uit op de vruchtbare rode grond.

Als u het hen vraagt, heten de eigenaren van deze wijngaarden u graag welkom in hun huizen om hun wijn te proeven. Hopelijk komt u enkele van de beste wijnen van Istrië tegen: Malvasia (wit) en Terran (rood).

Observatorium Višnjan

Het astronomische observatorium van Višnjan (eigenlijk tegenwoordig op 3 km van Višnjan) is uniek in Kroatië, waar in totaal 1420 asteroïden en twee kometen zijn ontdekt. Als openbaar observatorium werd het in 1992 opgericht door de amateur astronomische samenleving. De laatste tijd zijn er verschillende zomerprogramma's voor jongeren georganiseerd op het gebied van astronomie, archeologie en mariene biologie.

Het nationale park van Brijuni

Een van de acht nationale parken die Kroatië heeft, Brijuni, is een mooie groep van veertien eilanden, waarvan Veli Brijun de grootste is. Met uitzicht op de westkust van Istrië, duurt het ongeveer 15 minuten met de boot om Veli Brijun te bereiken.

De overblijfselen van een Romeinse villa, flora en fauna (inclusief safaripark) van de archipel die voortreffelijk is, zijn slechts een paar dingen om te benadrukken in de schoonheid van dit eiland.

Aquapark Istralandia

Last but not least - waarom zou u zich niet vermaken in het eerste aquapark van Istrië en alles vergeten wat u dwars zit? Dit aquapark heeft in 2014 een prijs gewonnen voor de ondernemende onderneming in de categorie nieuwe parken.

Of je nu bij kinderen blijft of niet, dit is de juiste manier om te ontspannen en te relaxen na alle bezoeken die u hebt gedaan, alle leuke informatie die je hebt bewaard. Istralandia biedt veel opwinding met meer dan 20 verschillende glijbanen (sommige met een hoge adrenaline), met geluid- en lichteffecten, het grootste zwembad met kunstmatige golven in dit deel van Europa.

Nou, dat zijn allemaal mensen ... Ik heb geprobeerd het zo veel mogelijk te beperken. Met deze top tien dingen om te doen in Istrië, vult u uw vakantie in Kroatië met onvergetelijke herinneringen, vergroot u uw kennis en haalt u waarschijnlijk een hartig recept van traditionele Istrische gerechten op.

Homepage - D-reizen